home domov kazalo strani pošlji prijatelju natisni

NAVEŽITE STIK


Gospodarsko interesno
združenje (GIZ) EkoKrepko

Laze 22a
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 01 67
T: +386 1 759 01 60
F: +386 1 759 01 65
M: +386 41 622 053

E: info@giz-ekokrepko.si

Domov > BIO jedilniki

Juha iz buče hokaido

Sestavine za 4 osebe 1/2 srednje velike buče, 3 krompirji, 1 žlička olivnega olja, 3 dl mleka, 4 dl vode, ½ žličke kisle smetane (še boljše smetane za kuhanje Krepko), bučna semena, bučno olje.
Priprava:
Na žlički olivnega olja prepražimo na kocke narezano meso buče, postopoma zalivamo z vodo. Po petih minutah dodamo na kocke zrezan krompir in kuhamo 20 minut. Potem dodamo mleko, malo popra, pol žličke kiske smetane (oz. za kuhanje), strt česen in s paličnim mešalnikom zmiksamo. Damo na štedilnik, da počasi zavre. Na koncu v juho dekorativno dodamo bučna semena in pokapljamo z bučnim oljem.

 

Nadevane bučke z ajdovo kašo in korenčkom

Sestavine za 4 osebe 4 bučke srednje velikosti, 1 nariban korenček, olivno olje, 1 čebula, 2 stroka česna, 150 g ajdove kaše, 1 jajce, 1 kisla smetana, 1 jušna osnova, poper , timijan, žlica sira zorjenega v slanici.
Priprava:
Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo nariban korenček in strt česen. Pražimo približno 3 min. Nato dodamo ajdovo kašo in pol litra vode, jušno osnovo ter druge začimbe. Počakamo, da se ajdova kaša skuha. Medtem prerežemo bučke počez in izdolbemo meso z žlico. Bučke malo osolimo, da spustijo vodo. Ko je nadev kuhan, mu primešemo celo jajce in kislo smetano (ali smetano za kuhanje Krepko). S tem nadevom napolnimo bučke in jih zlagamo na pomaščen pekač. Pečemo dobrih 20 minut na 180 stopinjah. Na koncu jed potresemo z naribanim sirom zorjenim v slanici Notranjsko kajlo in damo v pečico za cca. 1 minuto. Dober tek.
znaka_LO

 


 
PRIJAVA NA NOVICE
Nastavitve piškotkov