home domov kazalo strani pošlji prijatelju natisni

NAVEŽITE STIK


Gospodarsko interesno
združenje (GIZ) EkoKrepko

Laze 22a
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 01 67
T: +386 1 759 01 60
F: +386 1 759 01 65
M: +386 41 622 053

E: info@giz-ekokrepko.si

Domov > Bio mlečni izdelki > BIO tradicionalni kefir
BIO tradicionalni kefir
BIO_KEFIRkrepko_3-5Začetki izdelave kefirja segajo daleč v zgodovino in prav tradicionalni postopek izdelave kefirja iz pravih kefirnih zrn velja po znanstvenih raziskavah za izredno zdravilnega. Pravzaprav bi morali reči, da se pravi tradicionalni kefir ne izdeluje, temveč nastaja, ko kefirna zrna živijo v mleku in vanj sproščajo svoje mikroorganizme. Nastaja torej brez kakršnihkoli dodatkov.

Od vseh fermentiranih mlečnokislinskih napitkov je v tradicionalnem kefirju najbolj pestra paleta mlečnokislinskih, človeku koristnih mikroorganizmov. V njem je nekaj deset različnih vrst bakterij in kvasovk, ki žive v medsebojnem sožitju in proizvajajo številne encime, antioksidante, vitamine, antitumorne substance, vrsto protiteles, biološke stimulanse in druge metabolite, ter tako spreminjajo mleko v bistveno boljšo hrano, kot je mleko samo.

V Sloveniji izdelujemo kefir iz kravjega mleka in znano je, da je Mlekarna Krepko iz Laz pri Logatcu edina specializirana za proizvodnjo kefirja po tradicionalnem postopku iz kefirnih zrn. Po nekaterih podatkih celo edini v Evropski uniji. Svoji specializirani proizvodnji kefirja, je Mlekarna Krepko dodala nov presežek s tem, da ga izdeluje iz slovenskega nehomogeniziranega ekološkega mleka.

Kakovost tradicionalnega kefirja Krepko je leta 2009 v Bruslju potrdil tudi Mednarodni inštitut za kakovost okusov iTQi s podelitvijo prestižne nagrade „Okus leta 2009".

 

Učinki na zdravje:

  • pospešuje prebavo,
  • znižuje raven holesterola,
  • razstruplja organizem,
  • zvišuje imunsko sposobnost organizma,
  • ima antioksidacijske lastnosti, ki zavirajo procese staranja in skleroze.
  • ODPUŠČA PREHRANSKE GREHE IN NAPAKE.
znaka_LO
 
PRIJAVA NA NOVICE
Nastavitve piškotkov