home domov kazalo strani pošlji prijatelju natisni

NAVEŽITE STIK


Gospodarsko interesno
združenje (GIZ) EkoKrepko

Laze 22a
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 01 67
T: +386 1 759 01 60
F: +386 1 759 01 65
M: +386 41 622 053

E: info@giz-ekokrepko.si

Domov > Bio mlečni izdelki > BIO sir v slanici
BIO sir v slanici
Značilen okus mu poleg osnoven surovine, slovenskega ekološkega mleka, daje poseben način priprave. Beli BIO sir zori v slanici in po svojem okusu spominja na grški sir v slanici (feta).

 

Notranjska kajla

Ker je to vakuumsko pakiran sir v trikotnem kosu v slanici, poteka njegovo zorenje vse do takrat, ko ga odprete. S svojim edinstvenim okusom zadovolji vse ljubitelje sira. Uživamo ga lahko kot prigrizek ali pa z njim pričaramo v našo kuhinjo pesto paleto jedi in tudi specialitet za posebne priložnosti. Najbolj znana je njegova uporaba pri pripravi grške ali šobske solate. Posebnost: zorjen v slanici z nizkim odstotkom soli.

 

Krepka južina

Osnova Krepke južine je BIO sir, zorjen v slanici. Na kocke narezanemu, v slanici zorjenemu siru, je dodana ekološka bazilika, ekološki česen. Vse skupaj je prelito z ekološkim slovenskim oljčnim oljem. Ker je vakuumsko pakiran, ohranja svežino in okus, ki sčasoma postaja celo intenzivnejši. Okus, ki ga je vredno poskusiti, po prevzel prave sladokusce in zadovoljil še tako zahtevne kupce.

znaka_LO

 
PRIJAVA NA NOVICE
Nastavitve piškotkov