home domov kazalo strani pošlji prijatelju natisni

NAVEŽITE STIK


Gospodarsko interesno
združenje (GIZ) EkoKrepko

Laze 22a
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 01 67
T: +386 1 759 01 60
F: +386 1 759 01 65
M: +386 41 622 053

E: info@giz-ekokrepko.si

Domov > Bio mlečni izdelki > BIO mleko
BIO mleko
BIO_mleko3-5Ekološko (BIO) mleko, ki je dostopno slovenskemu potrošniku, prihaja s kontroliranih ekoloških pašnikov na Notranjskem, s Krasa in z vodovarstvenega območja Gotenica na Kočevskem. Že en kozarec tega mleka, ki je osnova za vse ekološke mlečne izdelke „Krepko", prepriča z izrednim okusom. Poleg okusa ga odlikuje minimalna predelava, ki omogoča naravnim vitaminom in mineralom dostop do celic našega organizma, kjer lahko opravljajo naloge za pravilno delovanje našega telesa. BIO mleko, ki ga predeluje največja ekološka mlekarna na slovenskem Mlekarna Krepko, je nehomogenizirano٭ mleko in pasterizirano٭ na minimalni predpisani temperaturi.

٭nehomogenizirano - s tem, ko mleko ni homogenizirano, obdržimo v naravni maščobi topne vitamine (A, E, D, K) in pravzaprav ravno pomanjkanje teh vitaminov je vzrok za marsikatero „sodobno" bolezen za katere porabimo veliko denarja pri farmacevtih, z upanjem na lajšanje tegob, za katere ne poznamo pravega vzroka.


Kaj je pravzaprav homogenizacija?

Delce naravne mlečne maščobe z velikim pritiskom razbijejo v zelo majhne delce, da ti na površju ne tvorijo neprivlačnih skupkov smetane. Vendar pri tem razbijejo membrane maščob, ki so tam seveda bile z razlogom. Membrana namreč preprečuje, da bi se kazein vezal na maščobo, po homogenizaciji pa se zgodi ravno to. Naš organizem novo nastale kombinacije ne zna prebaviti zato jo deloma izloči, deloma pa jo nalaga na stene naših žil. To je tudi razlog, da organizem iz homogenziranega mleka ne more izkoristiti kalcija.


٭pasterizirano - osnovno predelano mleko. S postopkom pasterizacije odstranimo patogene organizme in kvarljivce iz mleka. Po domače povedano, mleko zavremo na 75˚, tako kot bi ga prekuhali doma.

znaka_LO

 
PRIJAVA NA NOVICE
Nastavitve piškotkov